Új és régi kedvenceket egyaránt szívesen látunk vendégül a gyerekszobában. Igazi mesevilágban érezheti magát az egész család a kézzel festett kis birodalmakban. Arról nem beszélve, hogy a kicsi fejlődéséhez fontos az ingergazdag környezet.

micimaci-igy-keszult.jpg

Fontos a fantáziavilág
Míg egy-egy figurát ábrázoló tapéta több otthonból is visszaköszönhet ránk, addig a kézzel festett szoba garantáltan egyedi. Olyan, mintha a kicsi a könyvekben nézegetné kedvenceit. Ő találja ki saját történeteit, akár a szülővel együtt. Ez elősegíti a gyermekkel való harmonikus kapcsolatot, a személyiségfejlődést, fejleszti a csemete fantáziáját és rajzkészségét. Nem beszélve arról, hogy a szülőt is kikapcsolja a közös program egy-egy kemény nap után.

A legnépszerűbb mesehősök
Gyakran a csecsemők szobájába a szülők gyerekkori kedvencei kerülnek a falra, így a Micimackó, a Ho-ho-horgász, Bambi, de a Vidám mesék kedvencei is megunhatatlanok. A pár éves porontynak viszont már határozott elképzelése van, hogy milyen figura vagy jelenet legyen a falán. Eperke, Némó, Bocsó és Babóca ugyancsak gyakran vendégeskednek a gyermekszobákban.

bambi.jpg

boboesbaboca.jpg

Az alapanyagról és a technikáról
Nagyon kedvelt a beltéri, vízbázisú színezőpaszta diszperzittel keverve – ezzel fűrészporos tapétára is festhetünk. Az ugyancsak népszerű pasztellkrétával viszont csak sima falfelületen lehet szépen színezni. Ezt a kép elkészülte után fixálóval le kell fújni. Utóbbit főleg akkor alkalmazom, ha pl. olyan időszakban készül a grafika, amikor nincs lehetőség nyitott ablaknál dolgozni, vagy ha a figurákat nem az egész falra tervezem. A két technika keverhető is, mint pl. a kisfiam szobájában, ahol az ablak melletti figurákat  krétával színeztem ki, mert már nem bírtam kivárni a jó időt. Nyilván a megfelelő szellőzés és valamennyi száradás, minkét esetben fontos.

A száradásról…
A festett grafikának hosszabb idő kell a teljes száradáshoz, és nem ártalmasabb, mint egy szobafestő által kifestett szoba. Ebben az esetben nem ajánlatos pár napig az adott helyiségben tartózkodni. Épp ezért már akkor érdemes kifestetni a babaszobát, amikor a helyiség leendő tulajdonosa még csak a pocakban van, vagy épp nincs otthon.

Arról se feledkezzünk meg, hogy a tapétával ellentétben a festett mesehősöket könnyebb leszedni, és új kedvencet varázsolni a helyükre.

További fotók:
http://pinterest.com/eharmonia/gyerekszoba-falfest%C3%A9s-childrens-room/
Facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://meseszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr735383363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása